تکنیکهایی برای بهبود کیفی عکاسی در محیطهای صنعتی



تکنیکهایی برای بهبود کیفی عکاسی در محیطهای صنعتی

تکنیکهایی برای بهبود کیفی عکاسی در محیطهای صنعتی

زمانی که تصویربرداری از اشیاء بزرگ که به سختی در فریم دوربین جا می شوند مطرح باشد، عکاسی صنعتی کاری چالش برانگیز است.

در حالت کلی چیزی که از این نوع تصویربرداری صنعتی در ذهن تداعی می شود، تصویربرداری از ماشین آلات، محصولات، کارگران، تجهیزات و بخشهای مختلف یک شرکت یا کارخانه است. موضوع تصاویر چندان خیره کننده و جذاب نیست و همین امر دشواری کار را در دید عکاس دوچندان می کند. با این وجود، این وظیفه عکاس است که تصاویری را به مخاطب عرضه کند که تا حد ممکن فریبنده و رغبت انگیز بوده و برای وی حاوی پیام و جذابیت ویژه ای باشند.

به همین منظور، نکات و تکنیکهایی وجود دارد که می تواند به کمک عکاسان مشتاق در محیطهای صنعتی بیاید تا تصاویر بهتر و جذابتری تهیه کنند. طرح آزما، در این مقاله به چند نکته پایه ای در این زمینه اشاره می کند.

1. تکنیک Exposure
به عنوان یک عکاس، درک مفهوم Exposure بسیار ضروری است. دستکاری Exposure به عکاس کمک می کند که نتیجه بسیار بهتری از هر تصویربرداری بدست آورد. عکاس باید توانایی تعیین دقیق روشنایی تصویر و استفاده از نورهای کم که معمولاً در محیطهای صنعتی وجود دارد را داشته باشد.

2. بازدید از محل پیش از تصویربرداری
بسیار مهم است که تصویربردار پیش از عکاسی با چیزی که قرار است از آن عکاسی کند و همچنین محیط اطراف تا حدودی آشنایی پیدا کند. در این شرایط بهتر است از مدیریت سازمان تقاضا شود که بازدیدی را پیش از عکاسی ترتیب دهند. این بازدید به عکاس کمک می کند تا با شرایط نوری، اجسام، نماها و جوانب کلیدی مختلف آشنا بوده و از این آشنایی بهترین بهره برداری را انجام دهد. اگر از نظر نور و رنگ و طرح محیط، تغییراتی نیاز باشد، عکاس می تواند پیش از شروع کار، مجموعه را در این خصوص آگاه نماید. بوسیله گرفتن عکسهای نمونه به عنوان تمرین در حین بازدید، عکاس می تواند یک دید کلی نسبت به محیط و آبجکت های مورد نظر بدست آورده و بهبودهای مورد نیاز را به مجموعه پیشنهاد دهد.

3. تجهیزات
برای عکاسی صنعتی، داشتن سه پایه یکی از ملزومات اصلی است. چراکه استفاده از سه پایه از لرزش یا حرکت دوربین در زمان تصویربرداری جلوگیری می کند. با توجه به اینکه اکثر اشیاء صنعتی دارای خطوط مستقیم هستند، حرکت یا کج شدن دوربین می تواند عکس را خراب کند. استفاده از سه پایه از کج شدن دوربین هم پیشگیری می کند و تصویر شفاف تری حاصل خواهد شد.

4. ثبت نما
عکاس می تواند با کاستن از سرعت شاتر، عکسهای هنری دارای جلوه های حرکتی نیز بگیرد. برای قسمتهای سایه دار دورتادور این تصاویر، می توان از رفلکتورها استفاده کرد تا به کیفیت مطلوب رسید. هر چند برای این قبیل عکاسی ها، داشتن سه پایه از ضرورتهاست.

5. نور و Contrast
محیطهای صنعتی اغلب پروژکتورها و منابع نوری زیادی در جای جای مجموعه دارند که ممکن است عکاسی در ی مکان مشخص را دشوار کند. از آنجا که در فضاهای صنعتی، معمولاً تمرکز بر روی اجسام و ماشینهای فلزی است، بازتاب نور یک مشکل رایج است. استفاده از نورهای مصنوعی یک چالش است. از نظر شرایط نوری طبیعی، اگر تصاویر در یک روز ابری گرفته شوند، عمدتاً نتایج بهتری در پی دارد. به علاوه، استفاده از تونالیته رنگهای سرد در بهبود کیفی تصاویر اثرگذار است.

به هر حال، معمولاً امکان فراهم کردن تمام شرایط ایده آل در این کار وجود ندارد و لذا گهگاه لازم است از نور خود محیط و ماشین آلات استفاده کرد یا به هنگام غروب آفتاب اقدام به عکاسی نمود تا تصاویر واضح تری بدست آورد.


طرح دیدگاه:


وبسایت طرح آزما
آیا می خواهید محل زندگی خود را بصورت مجازی چیدمان کنید؟